Bij uvex streven we ernaar om de correcte persoonlijke beschermingsmiddelen aan te bieden zodat iedereen zich tijdens het werk optimaal kan beschermen. Om deze reden produceren wij in onze handschoenfabriek in Duitsland ook individueel aangepaste veiligheidshandschoenen voor mensen met afwijkingen of letsel aan de handen – met volledig behoud van de normering.

De oplossing voor letsel en aangeboren afwijkingen aan de handen.

Handen zijn het belangrijkste gereedschap van de mens, daarom is het dragen van veiligheidshandschoenen van groot belang voor de veiligheid op het werk. Handletsels zijn één van de meest voorkomende gevolgen van arbeidsongevallen. Door het gebruik van passende veiligheidshandschoenen minimaliseert u het risico op verwondingen.

Heeft u een aangeboren afwijking aan uw hand of heeft u deze opgelopen als gevolg van een ongeval? In deze gevallen is het meestal onmogelijk om een geschikte veiligheidshandschoenen te vinden. De ene hand is de andere niet en vaak is het aanbod van beschikbare handschoenmaten niet voldoende om een geschikt exemplaar te vinden. De perfecte pasvorm speelt echter een belangrijke rol voor de veiligheid: als de handschoenen te klein zijn, wordt de beweeglijkheid van de vingers ernstig beperkt en als de handschoenen te groot zijn, wordt de gevoeligheid aanzienlijk verminderd.

De zoektocht naar een geschikte veiligheidshandschoen is bijzonder moeilijk als de hand vervormd, verkort of andere afwijkingen heeft. Juist voor deze mensen, die geen conventionele veiligheidshandschoenen kunnen dragen, willen wij een optimaal draagcomfort en bescherming garanderen. Dit kunnen wij realiseren dankzij een hoog niveau van productie-expertise en volledig geïntegreerde ontwikkelingsprocessen in alle fasen van het productieproces.

Het productieproces van individueel aangepaste handschoenen

Wij produceren veel verschillende soorten handschoenen – afhankelijk van het productieproces zijn er verschillende mogelijkheden voor maatwerk. Er zijn twee basismodellen:

  • Naadloze handschoenen
  • Katoenen handschoenen

Naadloze handschoenen

De textieldragers voor de productie van naadloze handschoenen – de zogenaamde naadloze voering – wordt volledig automatisch geproduceerd op breimachines. De basisparameters zoals het aantal vingers of de breedte van de vingers zijn in dit proces vast geprogrammeerd en kunnen niet worden gewijzigd. Om deze reden kan uvex alleen op maat gemaakte handschoenen produceren door middel van naaien. Met het naaiproces kan uvex alle naadloze producten, mechanische beschermingshandschoenen met en zonder snijbescherming en beschermende lashandschoenen aanpassen aan de behoeften van de klant.

Katoenen handschoenen

Bij handschoenen met een katoenen drager zijn er bijna geen beperkingen ten opzichte van de handparameters. De aanpassingsmogelijkheden zijn dan ook veel diverser. In dit geval kunnen ook beschermende handschoenen worden gemaakt voor gebruikers met syndactyl – het samensmelten van de vingers. Omdat tijdens dit productieproces het textiel vóór de coating wordt geïndividualiseerd, kunnen naast mechanische beschermingshandschoenen ook chemische beschermingshandschoenen uit de uvex rubiflex S-serie worden vervaardigd. De beschermende functie van de handschoenen en hun weerstand tegen chemicaliën blijven bij dit productieproces volledig behouden.

De productie van individueel aangepaste veiligheidshandschoenen

Om een individuele handschoen te kunnen produceren is de volgende informatie nodig:

  • Opgave van het gewenste handschoenmodel
  • Specificatie van de handschoenmaat
  • Scan van beide zijden van de hand
  • Omtrektekening van de hand
  • De parameters van de afwijking: lengte, breedte, eventueel hoogte

De individuele handschoen wordt hierna in drie stappen gemaakt:

  1. Verkrijgen van alle noodzakelijke informatie en controle van de haalbaarheid van het project.
  2. Productie van samples voor de eerste draagproeven, die ter beschikking worden gesteld aan de klant om te testen. Als er wijzigingsverzoeken zijn, worden de samples aangepast en worden er nieuwe samples gemaakt. Deze cyclus wordt herhaald tot een optimaal comfort is bereikt.
  3. Productie van individuele veiligheidshandschoenen, die op elk moment opnieuw kunnen worden besteld.

Heeft een individueel aangepast veiligheidshandschoen nodig?

Wij geven u graag uitgebreid advies en ondersteunen u bij uw zoektocht naar de juiste beschermende handschoen – neem contact met ons op!

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

We are sorry that this post was not useful for you!

Let us improve this post!

Tell us how we can improve this post?